18 May 2009

Tuah Anak Dalam Kandungan

Dah dekat 2 tahun aku dok kat Putrajaya nie.....dan ntah berapa kali aku selalu gi Pasar Tani Putrajaya (kira pelanggan tetap kat pasar tani)....baru nie laa aku rasa bertuah sangat dok kat Putrajaya.....selalu nye kalu aku pegi pasar tani nie aku akan spent duit kurang2 50 hinggit...oleh kerana terlalu malas untuk aku pegi cucuk duit kat bank....aku ajak bini aku gi pasar tani walaupun aku tau aku hanya ader 15 hinggit...aku pesan kat bini aku soh dier pilih barang yg perlu2 jee....nanti esok2 kita beli lain laa sebab aku maleh nak cucuk duit.....setelah aku berbelanja ape yang perlu....aku tengok duit aku ader lagi 2 hinggit kat tangan....hmmmm nak beli aper ye....rase nye macam dah cukup jee barang2 nie....tibe2 aku ternampak kuih chakoi (korang tau kan kuih chakoi tu macam ner)...hmmm abis kan jee laa 2 hinggit nie....maleh plak aku nak simpan....lagi pun bini aku tetiba berminat plak nak makan chakoi....orang tengah mengandung...macam2 laa dier nak makan.....hmm aku ikut kan je laa.....aku pun mintak laa kat penjual tu, aku nak chakoi 2 hinggit....."alamak dek, chakoi baru nak masak laa....tunggu jap bleh tak?"....ikutkan hati aku maleh je aku nak tunggu, tapi mengenangkan bini aku nak makan....aku tunggu laa jugak...sambil2 bro tu tengah buat chakoi, dier bagi aku satu kupon...."sambil adik tunggu chakoi nie masak, adik amik kupon nie, pastu gi kat gerai penganjur..tunjuk jee kupon nie, mana tau dek dapat cabutan bertuah".....hehehehe best gak nie....mana tau kalu ader luck kan.....sampai kat gerai penganjur tu, aku soh bini aku tunjuk kat kupon tu kat dorang....(dalam ati, kalu tak dapat pun tak pe laa)...bini aku tunjuk kupon tu, dorang soh amik nombor kat dalam balang....pehhhh.....bertuah nyer aku...(opsss bertuahnya bini aku)...dapat hamper besar....alamak...camner aku nak bawak hamper besar nie naik motor.....aku gagah kan jugak laa bawak pelan2 hamper tu....nak amik keta memang malas laa sebab jalan tengah sesak time tu....kat bawah nie gambar hamper yg bini aku dapat.....rejeki anak dalam kandungan dan berkat kesabaran menunggu kuih chakoi....

No. 8...sama ngan tarikh jangkaan bini aku bersalin...bulan 8


Hadiah Hari Lahir Ke-?????

Punye laa gembira aku sambut hari lahir aku ari tu...sampai aku tak ingat nak update blog nie.....walaupun tak ramai yg ingat hari lahir aku, tapi cukup laa orang2 penting dalam hidup aku yang ingat....sebenar nye aku tak bape nak minat sambut2 hari lahir nie....sebab kalu aku ingat tarikh lahir aku, aku akan terasa semakin tua......tapi syukur laa sebab aku blum tua lagi....tapi seronoknya ari tu, sebab punye laa lama aku berkawan ngan bini aku, baru laaa nie laa dier ingat hari lahir aku (hampeh....opss sori my dear)...bagi aku ucapan hari lahir sudah cukup bermakna bagi aku...cukup laa kalu org terdekat yg ingat hari lahir aku....kengkadang sedih gak kalu org tak ingat kita....oleh sebab bini aku terlupa Birthday aku bertahun-tahun dulu, aku pun pow dier kaw2....aku kata kalu nak beli sesuatu untuk Birthday aku biar mahal2 sikit pasal aku dah lama tak dapat hadiah dari dier...kira macam denda laa(sebenarnya aku gurau jee ngan dier)...bila tiba Birthday aku (time tu aku tak ingat) dier ajak aku cuti dan gi jenjalan ngan dier...aku pelik laa tetiba, naper laa minah sorang nie tetiba je suruh aku cuti...tak penah2 dier soh aku cuti...aku pun call laa opis bagi tau aku tak sihat (tipu je tu...)...pastu bini aku ajak aku gi jenjalan ngan dier kat Jasco Seri Kembangan...hmm aku pun set jee, sebab boring gak dok umah nie....tengah jenjalan tu, tiba2 dier tarik tangan aku gi kedai jam....heheehe....time tu aku dah dapat agak dah dier nak beli aku hadiah jam....dier soh aku pilih mana satu yang aku nak.....hehehe orang mengantuk disorongkan bantal....aku aper lagi cari laa jam yg cantik tapi murah agar tak membebankan dier....bila kau pilih dier kater tak berapa cantik laa jam yg aku pilih...last2 dier pilih sendiri....memang cantik gak dier pilih....tapi bila tengok rega jam tu aku telan air liuq aku....pehhhh.....mahal gak jam nie(bagi aku mahal jugak laa jam tu, tak tau laa kalu korang)....aku tarik tangan bini aku soh pilih yg lain sebab jam tu mahal.....dier senyum kat aku.....dier kata "tak pe sy belanje, nie hadiah Birthday awak".....aku rasa macam nak meloncat-loncat jee kat Jusco tu, tapi aku cover(hehehe jangan nampak sangat)....dah settle beli jam aku ajak dier makan kat McD, aku pulak belanje dier....balik tu dier soh singgah kat opis dier sebab dier nak amik barang.....sekali lagi kau terkejut kucing....dier tempah kek khas untuk Birthday aku....aku rasa ari tu ari yang betul2 mengembirakan aku yg aku tak akan lupa sampai bila2...tu laa kalu pertama aku dapat kek dari dier....punya laa seronok aku ari tu.....oleh sebab kek tu banyak sangat aku pun bagi cadangan kat dier supaya bagi jee kek tu kat bebudak opis aku....bukan nyer abis pun kalu makan....aku singgah kat opis aku bagi kat member opis soh dier bahagi2 kan kek tu kat member lain (tebal gak laa muka aku masa dorang tengok kek tu)....."pehhh romantik nyer korang, best laa bini ko"...hehehe baru dorang tau kami suami isteri nie sememangnye romantik...hehehehe....kat bawah nie gambar hadiah yg bini aku bagi....Romantik kan bini aku.....hehehe...

Sodap kek nie....makan satu pun dah cukup...

Lebih kurang macam nie laa jam aku....gambar sebenar aku tak sempat amik.